Еко-школама уручене ЗЕЛЕНЕ ЗАСТАВЕ

Наша школа је добила ЗЕЛЕНУ ЗАСТАВУ

Међународни програм „Еко-школе“ представља допуну редовном наставном програму образовних институција, које ђаке и студенте уче одговорном управљању отпадом, уштеди енергије и воде, заштити биљака и животиња, одговорном поступању новцем и ресурсима, као и еколошки одговорном понашању за будућност.

Фамилија међународних Еко-школа у Србији се увећала 12. децембра 2014. године. Тада је одржан састанак школских координатора, од којих сваки заслужује признање, велико признање за посвећеност, стручност и резултате.

Школе које су испуниле постављене критеријуме и које бригу за околину промовишу као трајну вредност и начин живљења, добиле су повељу о статусу Међународне Еко-школе и Зелену заставу са знаком Еко-школе. Ово престижно међународно признање школа ће моћи истицати уз свој лого у меморандумима што ће јој омогућити могућност посебне промоције.

Састанак је организовала организација која је Национални оператер за Србију: Амбасадори одрживог развоја и животне средине, уз подршку Министарства здравља, Министарства просвете и науке, Градског секретаријата за животну средину, Завода за заштиту природе…

Главни спонзор састанка је био Tetra Pak Production. Испред наше школе састанку су присуствовале директорка Милијана Граховац Проле и координаторка Еко одбора, наставница биологије Биљана Јеличић. Презентоване су наше активности везане за еколошке акције.

Comments are closed.