Модна ревија „И моја бака рециклира“

ОШ „Марија Трандафил“ је прва новосадска школа која је добила статус ЕКО ШКОЛЕ ЕВРОПЕ. 13. децембра уручена нам је ЗЕЛЕНА ЗАСТАВА. Еко одбор школе направио је план образовања за очување животне средине. Прва, али не и једина акција је Модна ревија од рециклираних најлон кеса „И моја бака рециклира“. Идеја нам је била да повежемо свакодневи живот са екологијом и да обележимо 26.јануар – Светски дан образовања о заштити животне средине.

Светски дан образовања о заштити животне средине обележава се од 1972. године са циљем да подизањем свести и знања сачувамо планету за генерације које долазе и баш због тога смо наш едукативни програм поделили са свим члановима породица ученика. Баке, маме, тетке, стрине, комшинице, тате и учитељице, уз помоћ ученика, штрикале су, хеклале и шиле одевне предмете. Мали манекени и манекенке су поносно носили наше креације.

У уводном делу Ревије, директорка школе, Милијана Граховац Проле, све присутне, којих је било у великом броју, укратко је информисала о нашим акцијама, а после тога је свечано спуштена ЗЕЛЕНА ЗАСТАВА.

I MOJA BAKA RECIKLIRA -MODNA REVIJA OD RECIKLIRANIH NAJLON KESA

Eko škola iz Veternika

 

Comments are closed.