Угледни час:„Множење бројевима 2, 10 и 5“- увежбавање

Угледни час из математике одржан је 29. 01. 2016. у одељењу II3. Час је одржала учитељица Марија Драчански.

Наставна тема: Множење

Часу су присуствовали директор школе Милијана Граховац-Проле, психолог школе Драгана Атанасковић, учитељице Аленка Орешчанин, Душка Атанацков и Марија Станковић, наставница математике Вишња Ацкета, наставница географије Невенка Игњатић, наставница енглског језика Нинослава Јосић и наставник физичког васпитања Горан Богдан.

Асистенти часа биле су учитељица Биљана Николић и наставница музичке културе Јелена Радоички.

Час је протекао у лепој и пријатној, радној атмосфери. На почетку часа ученици су седели са стране како би се поделили у пет група. Приликом поделе у групе ученици су добили свој знак. Делили су се помоћу припремљених картица и презентације на којој су откривали лик Марије Трандафил. Направљена је корелација са музичком културом и српским језиком. Уз помоћ наставнице музичке културе Јелене Радоички отпевали су „Химну Марије Трандафил“. Уследио је и краћи разговор о њеном лику и делу. У главном делу часа уследили су математички задаци, где су се ученици такмичили не само у брзини решавања задатака већ и у примени комбинаторике у множењу. Задатак је био да се у низу поређа пет знакова своје групе (иако их у току такмичења противник омета у томе). Једна група је успешно обавила задатак, остале групе су такође биле добре и уследило је међусобно честитање свих група. У самој реализацији часа много нам је помогла учитељица Биљана Николић која је асистирала пуштајући презентацију и пријатну музику док су ученици радили задатке и вредновали час.

На самом крају часа ученици и присутни гости су вредновали час, дали оцене и написали своје утиске. Добили смо све похвале!

Хвала свима који су присуствовали часу и помогли његовој реализацији!

Браво и за моје ђаке који су били сјајни!

Учитељица: Марија Драчански

Comments are closed.