Конференција и сајам: Нове технологије у образовању 2017

Учитељица Аленка Орешчанин је посетила Међународну конференцију и сајам образовања.

Међународна конференција и сајам „Нове технологије у образовању“ организована је по четврти пут заредом са циљем унапређења квалитета образовања кроз употребу информационо-комуникационих технологија (ИКТ). Догађај се одржао у Белеxпоцентру и просторијама хотела „Holiday Inn“ у Београду, од 9. до 11. фебруара 2017. године.

Циљ овог догађаја је да се помогне у развоју наставног и ненаставног особља у предшколским установама, школама, универзитетима и другим организацијама који се баве образовањем у било ком облику како би подстакле креативност и иновације, осавременили процес учења и на што бољи начин искористили могућности које нове технологије пружају.

Као и сваке године, паралелно са конференцијом организован је сајам на коме је више од 50 ИКТ компанија и образовних институција из региона и шире представило најновија технолошка решења намењена образовању. Наставници су имали прилику да испробају интерактивна решења за учионицу, да се увере да је квалитетно учење преко интернета могуће и да погледају како функционишу најновија софтверска и хардверска решења у области образовања.

Аленка Орешчанин

Comments are closed.