13. међународни фестивал “Креативна чаролија“

Мото 13. међународног фестивала “Креативна чаролија“ био је „КО У ЧУДА ВЕРУЈЕ, ТАЈ ЧУДА И СТВАРА”.

Креативна чаролија 13. годину за редом успешно наставља представљање свог концепта, па су и ове године најбољи предшколци, основци и наставници представили своје умеће у филмском, драмском, музичком, литерарном и ликовном стваралаштву. У складу са овим, расписани су конкурси  у пет дечјих и две наставничке категорије из којих је стручни жири одабрао најбоље продукте дечјег и наставничког стваралаштва.

Квалитет и јединственост „Креативне чаролије“ и ове године препознала је ВОДАВОДА, чији је дом Бања Врујци, где се фестивал одржава. У циљу буђења свести о очувању и коришћењу домаће изворске (природне минералне) воде расписани су конкурси за најбољи дечји кратки филм, најбољу дечју позоришну представу, најбољу музичку композицију и најбољи литерарни и ликовни рад, а све на тему „Од извора, кап по кап“, где су малишани имали прилику да нам представе свој поглед на значај воде за човечанство кроз пет различитих дечјих категорија.

Наставници су се такмичили у две категорије: „Лутка као наставно средство“ и „Образовни филм“.

Након детаљног прегледа и вредновања пристиглих пријава, стручни жири у саставу: Зденка Миливојевић, члан Националног просветног савета, Весела Богдановић, најбоља учитељица из Македоније, Луција Тасић, учитељица, одабрао је 8 радионица за које сматра да, својим циљевима и организационом концепцијом, одговарају критеријумима овогодишњег конкурса међународног фестивала „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“.

Најкреативнија радионица на тему „Лутка као наставно средство“, учитељице Аленке Орешчанин и Слађане Путић „Моја лутка срце има“ ушла је у финале међународног такмичења.

Радионица је одржана за учеснике фестивала 26. маја у Бањи Врујци где је представљена наша школа, а учитељицама као помоћ у реализацији радионице, придружила и учитељица Јелисавета Жарковић.

Програм Међународног дечјег фестивала „Креативна ВОДАВОДА чаролија“ одржао се последњег викенда у мају, 26. и 27. маја 2017.године у Бањи Врујци, дому воде и завичају славног војводе Живојина Мишића.

Током два дана фестивала, поред уживања у уметности, посетиоци су имали прилику да чују Хор Чаролија под диригентском палицом Леонтине Вукомановић, као и да уживају у шетњама нетакнутом природом Бање Врујци, да посете родну кућу војводу Живојина Мишића и да виде Чаробно село, које је последњих година у понуди образовног туризма у Србији.

 

 

Comments are closed.