Ученици верске наставе са својим вероучитељем узели учешће на Светој Литургији

На предлог вероучитеља Бранислава Илића, а љубављу и добротом свештенства Светосимеоновског храма у Ветернику, у пету недељу по Васкрсу, 14. маја текуће године, учешће и литургијском сабрању узели су ученици верске наставе из ветерничке Основне Школе „Марија Трандафилˮ и тако у делатном смислу актуализовали Спаситељеве речи из данашње еванђелске перикопе „Ко је жедан нека дође к мени и пијеˮ (Јн. 7, 37), и дошли да се напоје, водом живота вечнога, бладогаћу Духа Светога која се богато излива на свакој светој Литургији. Дечица су на литургијски позив „Са страхом Божјим, вером и љубављу приступите!ˮ приступила и причестила се светим тајнама Тела и Крви Господње и тако на најбољи могући начин показала да је Литургија једна велика катихеза која даје круну свему ономе што на часовима верске наставе са својим вероучитељем обрађују, али их и васпитава како би у будућности порасли Творцу на славу, родитељима на радост, а Цркви и отаџбини на корист.

Светом Литургијом началствовао је настојатељ храма презвитер Бранислав Ђурагић уз саслужење протопрезвитера Предрага Билића и презвитера Игора Игњатова. Након прочитане еванђелске перикопе отац Бранислав је истакао спасоносни значај сусрета и разговора Христовог са Женом Самарјанком који обилује поукама којима бивамо укрепљивани и поучени, нагласивши да је за свакога од нас Света Литургија место на коме се напајамо благодаћу Духа Светога и хранимо се храном Царства небескога.

Благодарећи црквеној општини ветерничкој, након литургијског сабрања у порти храма је за сву дечицу припремљено послужење.

Вероучитељ Бранислав Илић

 

Comments are closed.