Пројекат „Безбедни на бициклу“

4. 5. 2018. године ученицима 4-1 одржано је предавање у оквиру пројекта „Безбедни на бициклу“ који реализује Центар за унапређење безбедности саобраћаја у свим основним школама на подручју Новог Сада уз финансијску подршку Градске управе за саобраћај и путеве.
– Пројектом је предвиђена едукација ученика четвртог разреда свих основних школа у Новом Саду, у циљу повећања њихове безбедности као бициклиста који ће ускоро моћи самостално да учествују у саобраћају. Сматра се да је најпогодније да деца у овом узрасту усвоје важне информације из области безбедности у саобраћају.
– Деца узраста 12 година стичу старосни услов, прописан законом, за самостално учествовање у саобраћају као бициклисти. Ова категорија је посебно угрожена у саобраћају, с обзиром на то да у великој мери користи и саобраћајне површине намењене моторним возилима, која због своје снаге представљају потенцијалну опасност изложеним возачима бицикла. После предавања подељен је промотивни материјал са основним упутствима за безбедну вожњу, као и светла за бицикле.

Comments are closed.