Пета еко модна ревија

У оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе у Војводини“ у нашој школи 15.4.2019. године одржана је 5. ЕКО МОДНА РЕВИЈА под слоганом „МОДА ЈЕ У РЕЦИКЛАЖИ“.

Циљ модне ревије била је циркуларна економија. Главни принцип циркуларне економије је узми – направи – поправи – поново користи – рециклирај.

Увођење циркуларне економије такође ће допринети мањем загађењу животне средине и очувању природних ресурса, што ће омогућити грађанима бољи квалитет живота и сигурнију будућност.

Циркуларна економија подразумева кружење материјала и његову поновну употребу, чиме се истовремено користи и драстично мање енергије и воде.

Порука коју овај модел промовише је: НЕ РАЗМИШЉАЈТЕ О ОТПАДУ, НЕГО О ПРОИЗВОДУ.

Ученици нижих разреда носили су креације сачињене од рециклираног материјала које су осмислили и креирали како ученици из одељења,тако и родитељи који су својом креативношћу помогли да ревија изгледа занимљиво.

У оквиру пројектне наставе – стари занати – обућарство, ученици петих разреда су на часовима ликовне културе, са наставницом Данијелом Секулић, креирали Еко папуче од рециклираног материјала које су представили публици у оквиру модне ревије.

Своје креаторско умеће презентовали су и ученици V2, VI1, VI3, VI4, VII2 и VIII2.

Ученице Анђелина Николић, Елена Јојић и Марија Тодоровић упознале су присутне о разним врстама рециклираног материјала као и о појму циркуларне економије.

Све моделе фотографисала је ученица четвртог разреда Маша Поповић, члан фото секције.

Модној ревији присуствовала je гошћа из Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Јелена Киш Шпигер.

Цео програм пропратила је камера РТВ у оквиру „Дечијег дневника“: http://media.rtv.rs/sr_ci/deciji-tv-dnevnik/46243?fbclid=IwAR0BAVwR2750YfWmtt_H9KpoAlq35ytYh5m–nw_eAartqG_Uzx-OhfvSa8

Више фотографија погледајте у ФОТО-ГАЛЕРИЈИ.

Comments are closed.