Светски дан птица селица

Дана 9. маја обележава се Светски дан птица селица. Овај дан обележили смо и у нашој школи различитим активностима од 10. до 14. маја. Носиоци активнности била су одељења 8/2 и 5/3, са одељењским старешинама Зораном Миоковић и Сањом Дакић.

Ученици поменутих одељења направили су две презентације, које су, оквиру ЧОС-а, одељењске старешине приказале својим одељењима, уз разговор о птицама селицама и њиховом значају за екосистем . Презентације су, такође, биле обогаћене различитим фотографијама.

Осим теме на ЧОС-у и увида у презентације, ученици  виших разреда правили су хранљиве украсе, које смо окачили на дрвеће у дворишту школе.

Нарочито су се ангажовали ученици нижих разреда, који су у оквиру ове активности, заједно са својим учитељицама, показали висок ниво разумевања важности ове теме и креативност. Тако су, на пример, ученици 2/2 цртали су роде на димњацима и крововима кућа и направили ластавице које су поставили на своје дрво које се налази у холу школе, ученици1/4 направили су бројне хранилице које су окачили на дрвеће у дворишту школе, ученици 4/3 нацртали су своје омиљене птице и уредили пано у својој учионици птицама направљеним од папира у боји, док су ученици 2/1 гледали и цртане филмове о птицама и истраживали занимљивости.

Доста смо новог научили и лепо се забавили!

Comments are closed.