Упис ученика у први разред за школску 2022/2023. годину

Поштовани родитељи,

У први разред школске 2022/2023.године уписују се деца рођена у периоду од 1. 3. 2015. године до 28. 2. 2016. године.

И ове године ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у основној школи. Родитељима ће апликација за електронско заказивање термина бити доступна од 21. марта до 31. маја 2022. године.

Уколико родитељ није у могућности да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице је у обавези да у име родитеља термин за тестирање детета закаже кроз апликацију.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 011/7350557.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2022. године. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем, као и податак  о похађању припремног предшколског програма, посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Уколико желите да Ваше дете похађа одељење целодневне наставе или групу продуженог боравка потребно је да већ при доласку на тестирање доставите молбу и потврду о запослењу за оба родитеља.

Стручна служба школе

Comments are closed.