„Трандафиловићи” освојили пречишћиваче ваздуха

Четвртаци Основне школе „Марија Трандафил” у Ветернику освојили су три пречишћивача ваздуха учешћем у пројекту „Уради нешто драстично да смеће постане фантастично” у организацији Француско-српске привредне коморе.

Њихов задатак био је да направе конструкције од отпада, те су сва одељења четвртог разреда те школе, заједно са учитељицама Јелисаветом Жарковић, Маријом Станковић, Тамаром Милојичић и Биљаном Николић, засукала рукаве и направила штанд „Трандафиловићи”, који ће касније користити као луткарску позорницу.

– Наши ђаци направили су штанд од чепова, флаша, картонских котурова од тоалет папира и убруса, лепили су га, састављали, бојили и украшавали – рекла је директорка те школе Милијана Граховац Проле. – Такмичило се укупно 200 школа, а о пласману у 20 најбољих одлучивали су подједнако гласови стручног жирија и нас, ученика, родитеља, запослених. „Трандафиловићи” су ушли у финале и категорију дванаесторо награђених, па смо добили три пречишћивача ваздуха спонзора ОТП банке.

Награду су у Београду преузеле учитељице Биљана Николић и Тамара Милојичић, а пречишћивачи ваздуха биће постављени у учионицама. Како је директорка Граховац Проле рекла, процес креирања штанда, сарадња ученика и учитељица, а напослетку и награда, велика су мотивација школи и ђацима за наредна учешћа у еколошким пројектима.  – Није случајно што су деца правила баш такав штанд, јер се може користити као луткарска позорница за нашу секцију луткарства – истакла је директорка ОШ „Марија Трандафил”. – Сваке године организујемо смотру луткарских група регионалног карактера, у којој учествују и ученици из осетљивих група, и тај штанд ће нам посебно улепшати догађај.

Д. Андулајевић, Дневник, 3. децембар 2022.

https://www.dnevnik.rs/novi-sad/trandafilovici-osvojili-preciscivace-vazduha-03-12-2022

 

Comments are closed.