Квиз природних наука – 23.05.2024. године

У нашој школи, 23. маја 2024. године у организацији наставника Стручног већа природних наука, одржан је узбудљив квиз природних наука који је окупио 4 тима са по 8 ученика, састављених од по 2 представника ученика из петог, шестог, седмог и осмог разреда. Овај квиз, један од многих активности Стручног већа природних наука наше школе, обухватао је различите типове питања: кратка питања, тајанствену реч, асоцијације, спојнице и на самом крају – тајанствену личност. Питања су покривала широк спектар области природних наука: физику, биологију, математику и хемију. 
 
 
Чланови Стручног већа природних наука су: наставнице биологије Биљана Јеличић и Оливера Затезало; наставнице математике Мира Дикић, Милана Кондић и Милена Митровић; наставнице информатике Мила Вишић и Гордана Брстина; наставник хемије Стојан Праштало и наставници физике Исидора Андрић и Радован Радосављев.
 
Жири, састављен од наставника Стручног већа природних наука, помно је пратио регуларност такмичења и освојене бодове тимова. Време за одговоре било је строго ограничено јавно видљивом штоперицом, што је додатно појачавало такмичарски дух. Сви наставници смишљали су питања за квиз, наставница математике је водила програм, док су за израду квиза заслужне наставнице информатике, које су биле задужене и за контролу тока квиза, отварање питања и техничку подршку.
 
Након интензивног такмичења, најбољи ученици су заслужено награђени дипломама за 1., 2. и 3. место, док је тим који је освојио 4. место добио похвалницу. Овај догађај је био прави празник науке и знања, а ученици су показали изузетну спремност, знање и тимски дух.
 
 
Честитамо свим учесницима и наставницима на успешно организованом квизу који је свима пружио незаборавно искуство и подстакао љубав према науци и знању. Радимо заједно да унапредимо знање и наставимо традицију научних такмичења у нашој школи уз мото „Заједно можемо све!“.

Comments are closed.