О школи

Основна школа „Марија Трандафил“ налази се у Ветернику, насеље Фештер, у улици Паунова број 14. Школска зграда се налази у мирном и пријатном амбијенту, пружајући идеалне услове за одвијање наставног процеса.

Основана је одлуком Скупштине Града Новог Сада од 9. јуна 2009. године, а почела је са радом 1. септембра 2009. године.
(Сл. лист Града Новог Сада бр. 27/2009)

Школска зграда има око 3600 m², а школско двориште је површине око 15 000 m². Зграда се загрева системом централног грејања на природни гас, опремљена је системом за дојаву пожара и системом видео надзора.

У приземљу се налази седам учионица опште намене у којима се одржава разредна настава, продужени боравак, четири кабинета за припрему наставника и додатан рад са ученицима, сала за физичко васпитање, справарница, мушка и женска свлачионица са тушевима, кабинет за наставника физичког васпитања, стоматолошка ординација, кухиња са трпезаријом, санитарни чвор за ученике и за запослене.

На спрату се налази шест учионица у којима се одржава предметна настава, лабораторија за природне науке, мултимедијална учионица, четири припремна кабинета, информатички кабинет (30 рачунара), кабинет за техничко образовање, библиотека са читаоницом, зборница, канцеларија директора, секретара, рачуновође, психолога, санитарни чвор за ученике и запослене.


Више слика погледајте у нашој фото галерији

Фискултурна сала (630 m², висине 8 m) је опремљена рукометним головима, висећим кошаркашким конструкцијама, одбојкашком мрежом, гимнастичким справама, столовима за стони тенис. Сала располаже са 200 места за седење. У школском дворишту се налазе ограђени терени за рукомет (мали фудбал) и кошарку.

Школска зграда је пројектована у складу са европским стандардима, тако да су обезбеђени и прилази, лифт, као и посебни тоалети за особе са инвалидитетом.

Намештај којим је школа опремљена је нов и одговарајући, и баш због тога се у том погледу пред наставно особље поставља озбиљан задатак да васпитним радом са ученицима наставе да делују у смислу чувања школске имовине.

Преузмите:
КОДЕКСИ ПОНАШАЊА УЧЕНИКА, РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА

Comments are closed.