Ликовно-литерарни конкурс „Крв живот значи“

Поштована децо,

Црвени крст је и ове године расписао конкурс литерарних и ликовних радова на тему „Крв живот значи“. Тема конкурса је добровољно давалаштво крви уопште, посебно садржаји који се односе на мотивацију људи да постану добровољни даваоци крви. Циљ је представити значај добровољног давалаштва крви у спашавању људских живота. Право учешћа на конкурсу имају сви ученици од 1. до 8. разреда.

  • Литерарни рад – треба да је обима до 2 стране куцаног текста.
  • Ликовни рад – Дозвољење су све технике ликовног изражавања до формата 35 cm х 50 cm. На раду је обавезно приказати знак Црвеног крста (а то је знак црвене боје сачињен од 5 једнаких квадрата, на белој подлози).

Цртеж не треба да одише болничком атмосфером, већ да буди наду и оптимизам.
Најбољи радови биће објављени у публикацијама Црвеног крста, а аутори награђени на свечаној трибини у јуну 2015. Аутори првопласираних радова освајају и бесплатно летовање у Баошићима, у одмаралишту Црвеног крста (у термину од 2. до 11. августа 2015.).

Крајњи рок за доставу радова је 17. март 2015. године. Они морају имати уписано име аутора, разред и одељење којe похађа и име учитељице, наставника српског језика или ликовне културе. Доставити било ком члану Тима за сарадњу са Црвеним крстом: Слађани Путић, Олинки Мацановић, Дејану Марковићу, Сави Фану или Зорану Пирошком.

IMG_2156

Comments are closed.