Библиотека

Библиотека је јединствени простор наше школе, који се налази на спрату – светла просторија са ормарима у којој је књижна грађа: 3851 књига, рачунар, штампач, разглас. Представља омиљени кутак за многе ученике и наставнике жељнe нових знања. Развијају се трајне вредности, осмеси, лепе речи.

У библиотеци се припремао школски лист, одржавају се часови додатне и допунске наставе, библиотекарске секције, књижевни сусрети, многи састанци у школи: Ђачког парламента, Вршњачког тима, Активи тимова наставника.

Радно време библиотеке је сваког радног дана од 10 до 14 часова.

Послове библиотекара обавља Маја Поштин, учитељица.

 

 


Угледни час – ,,Коришћење енциклопедије“

Библиотекарка Маја Поштин је у одељењу III-2 у петак, 20.10.2017. године, одржала угледни час из српског језика. Ученици су радили у групама и успешно решавали задатке, јер су им садржаји били веома занимљиви. Користећи енциклопедије обрадили су следеће теме: навигација, балони, бисери, вегетаријанци, ехо и камуфлирање и мимикрија.

Више информација

Угледни час „Избор из енциклопедија“

У одељењу IV-1 је 22. новембра 2016. године одржан угледни час из српског језика на тему „Избор из енциклопедија“. Час је реализовала библиотекарка Маја Поштин. Ученици су у групном раду читали одабране чланке из енциклопедија, припремали се и представили научено својим друговима и другарицама из одељења. Научили су како настају…

Више информација

Књижевни сусрет са песницима Новог Сада

19. јануара 2015. са почетком у 19:00 часова, у холу школе је одржан Књижевни сусрет са песницима из Новог Сада. Наши гости су били песници: Милан Добровољски-Ранчев, Будимир Фрка, Милош Иветић, Љубомир Глигорић и песникиња Стојанка Ковачевић. Сусрету су присуствовали ученици од II до VIII разреда, организаторка – библиотекарка Маја…

Више информација