Ученици генерације

У школској 2019/2020. години комисију за избор ученика генерације чине:

  1. Драгана Атанасковић, психолог – председник
  2. Наташа Крушчић, председник одељенског већа 5. разреда
  3. Зорана Вујчић, председник одељенског већа 6. разреда
  4. Корнелиа Барак Данилов, председник одељенског већа 7. разреда
  5. Вишња Ацкета, председник одељенског већа 8. разреда
  6. Марина Тањга, председник стручног већа разредне наставе

Одељењске старешине VIII разреда предају предлог, комисија разматра пријаве и прави ужи избор у складу са Правилником о избору Ђака генерације. Коначну одлуку доноси Наставничко веће.

Ученица генерације школске 2019/2020. године – Мартина Исаков

У школској 2019/2020. години за најбољу у својој генерацији изабрана је Мартина Исаков, ученица одељења 8-2.

Мартина је током школовања у основној школи себи увек постављала, и достизала високе циљеве. Све своје обавезе извршавала је савесно, беспрекорно и на време. Заинтересованост за многе области красила је Мартину од најмлађих дана. Радозналост, упорност, одговорност, посвећеност, поштење, скромност само су неке од особина које она поседује. Од другог разреда учествовала је на бројним такмичењима и успешно представљала нашу школу – учествовала је на такмичењима из српског језика (књижевност), биологије, географије, математике, историје, од којих је највећи успех освојено 4. место на републичком такмичењу из књижевности у 7. разреду.

Носилац је дипломе „Вук Караџић“ за изузетан успех у току школовања у основној школи, као и специјалних  диплома за српски језик, биологију и географију. Поред изузетних успеха у основној школи, Мартина је завршила и нижу музичку школу „Исидор Бајић“, одсек клавир.

Након основне школе уписала је електротехничку школу „Михајло Пупин“ у Новом Саду, смер електротехничар информационих технологија.  Мартини желимо пуно успеха у даљем школовању!

Одељењски старешина, Вишња Ацкета

 

Ученица генерације школске 2018/2019. године – Александра Милићевић

У школској 2018/2019. години за ученика генерације проглашена је Александра Милићевић, ученица одељења 8-1.

Александра је изузетно вредна ученица, увек спремна да помогне, ведра и увек насмејана. Она је неко на кога се читаво одељење увек може ослонити. Никад не улази у конфликте, за сваког има лепу реч и поштовање. Стрпљива је са сваким, ученицима са лошијим школским успехом увек помаже у решавању задатака, чак на доста часова седи са њима и свакодневно им помаже. Колико јој верују, доказ је и то што су је више пута другари бирали за председника одељења. Ипак, и поред свега тога, Александра је врло самокритична, ненаметљива и скромна девојчица.

Такође, и наставници за Александру имају само речи хвале. На часовима се увек примерно понаша, поштује своје наставнике, своје радне обавезе увек на време и темељно испуњава, вредна је и посвећена сваком предмету. Свој таленат и посвећеност показује већ годинама такмичећи се веома успешно из биологије  и српског језика (више диплома са општинског и окружног такмичења, као и учешће на републичком такмичењу из српског језика), али и спортски је активна – већ дужи низ година тренира одбојку и учествује на одбојкашким такмичењима. Такође, такмичила се и на такмичењима „Кенгур без граница“и „Мислиша“ из математике, као и на међународном такмичењу из енглеског језика Hippo.

Александра такође учествује у разним школским активностима – била је члан хора, неколико пута је учествовала у реализацији школских приредби (као водитељ програма), а учествовала је и у раду школских Еко-репортера (освојена прва награда на републичком конкурсу „Штеди ресурсе, не бацај, рециклирај“), у квизу „Шта знаш о здрављу?“, у РТС кросу, као и у раду Ђачког парламента.

Одељењски старешина, Маријана Почуч

Ученик генерације школске 2017/2018. године – Ђорђе Новаковић

У школској 2017/2018. години за ученика генерације проглашен је Ђорђе Новаковић, ученик одељења 8-1.

Ђорђа красе свестраност, упорност, доследност, пожртвованост, дружељубивост, марљивост и шарм. У току школовања учествовао је на бројним такмичењима из српског језика, где је постизао запажене резултате. Активно се бави одбојком и фолклором, где остварује врхунске резултате на републичком нивоу.

Тренутно похађа општи смер гимназије „Светозар Марковић“ у Новом Саду.

Одељењски старешина, Јелена Радоички

 

 

 

Ученица генерације школске 2016/2017. године – Светлана Мршић

У школској 2016/2017. години за ученика генерације изабрана је Светлана Мршић, ученица одељења 8-2.

Светлана је пре свега вредна и свестрана ученица, о чему говоре и многобројна признања која је добијала током школовања у основној школи. Титулу ђака генерације оправдала je многобројним успесима на такмичењима из српског језика, математике, физике и биологије. Запажене резултате је постигла на свим нивоима такмичења. Добитница је Видовданске награде за 2016. годину за постигнут изванредан резултат на Републичком такмичењу из српског језика.

Поред свих признања и диплома Светлана остаје скромна, вредна и радна. Поставља себи нове циљеве под истим мотом као и до сада, знање-имање.

Она данас похађа гимназију „Светозар Марковић“ у Новом Саду.

Светлани желимо пуно успеха у даљем школовању.

Oдељењски старешина, Корнелиа Барак Данилов

 

Ученица генерације школске 2015/2016. године – Ана Петрушић

У школској 2015/2016. години за најбољу у својој генерацији изабрана је Ана Петрушић, ученица одељења 8-1.

Ана је у току школовања показивала различита интересовања, увек је била спремна за нова сазнања и изазове. Прецизно и истрајно успевала је да оно што ради доведе до одговарајућег нивоа. Своју наклоњеност природним наукама од трећег разреда је исказивала и на бројним  такмичењима из математике, а касније и из физике и хемије, где је остваривала запажене резултате. Учествовала је и на литерарним конкурсима и такмичењима из српског језика. Носилац је дипломе „Вук Караџић“ за изузетан успех у току школовања у основној школи, као и специјалних  диплома за математику, хемију, физику, српски језик и ликовну културу. У седмом разреду изабрана је за Светосавско дете.

Након основне школе уписала је природно-математички смер гимназије „Исидора Секулић“ у Новом Саду, а од 2020. године је студент Природно – математичког факултета у Подгорици, смер рачунарске науке.

Обавезе у основној школи увек је испуњавала на време и максимално, а поред тога активно се бави фолклором, члан је фолклорног удружења „Велико Коло“ са којим је учествовала на многим наступима у земљи и иностранству. Осим тога, обожавалац је Дурмитора, где проводи велик део слободног времена, рекреативно се бавећи скијањем и планинарењем.

Ани желимо пуно успеха у даљем школовању и свим животним пољима!

Одељењски старешина, Вишња Ацкета


Ученица генерације школске 2014/2015. године – Наташа Мајкић

Наташа је изнад свега свестрана, вредна и упорна ученица.

Поседује бескрајну мотивацију за рад и напредак, има високе циљеве и одлучно иде напред. Освојила је награде на бројним такмичењима и тиме промовисала школу на најбољи могући начин.

Осим у основној школи, веома је успешна и у даљем школовању. Похађа Средњу медицинску школу „7. април“, смер медицинска сестра техничар, где такође остварује завидан успех.

Нашој Наташи желимо остварење на свим животним пољима.
Одељењски старешина, Биљана Јеличић

 

 

 

Ученица генерације школске 2013/2014. године – Невена Арсић

У школској 2013/2014. години, за ученицу генерације, изабрана је ученица одељења 8-2, Невена Арсић.

Поменути избор Невена је многоструко оправдала сопственим достигнућима из различитих научних области као и особинама које су је чиниле омиљеном међу вршњацима. Завидан успех постизала је на такмичењима из српског језика (5. разред, прво место на Окружном такмичењу из српског језика; 6. разред, прво место на Окружном такмичењу из српског језика; 7. разред, прво место на Окружном такмичењу из српског језика; 8. разред, треће место на Окружном такмичењу из српског језика); биологије (7. разред, друго место на Окружном такмичењу); хемија ( 7. разред, друго место на Окружном такмичењу), енглески језик (8. разред, четврто место на Републичком такмичењу). Учесница је различитих литерарних конкурса, подједнако успешно. Школске 2009/2010. изабрана је за Светосавско дете. Успешно и активно је била члан Ђачког парламента, Медијаторског тима, Новинарске секције и школског хора.

Након основне школе Невена је уписала гимназију „Светозар Марковић“ у Новом Саду, општи смер, а од 2018. године је студент фармације на Медицинском факултету у Новом Саду.

Беспрекорна, радознала и свестрана Невена је увек налазила времена за омиљену књигу, песму, фудбал и кошарку.

Тако велико срце и осмех може да пригрли и оствари највеће снове! Чудесно храбро и лако! Нека буде.

Одељенски старешина, Зорана Вујчић


Ученик генерације школске 2012/2013. године – Марко Блажић

 

Марко Блажић је током основног школовања показивао посебно интересовање за историју, те је са успехом учествовао и на републичком такмичењу из овог предмета.

 

 

 

 

 

 


Ученица генерације школске 2011/2012. године – Слађана Попадић

 

У школској 2011/2012. години за најбољу у својој генерацији изабрана је Слађана Попадић, ученица одељења 8-1.

Слађана Попадић – ученица која је пре свега скромна и смерна – готово неприметна. Висок степен интелигенције и карактер је чине веома духовитом особом, пожељном у сваком друштву. Одличне резултате постигла је залагањем и радом, рекли би; са лакоћом. Циљ је испред ње, ка чему је кренула сигурним кораком. Надам се да ће га остварити!

Одељењски старешина, Павле Сешић

 

 


Ученик генерације школске 2010/2011. године – Лука Богојевић

За најбољег у првој генерацији коју је наша школа испратила, проглашен је ученик Лука Богојевић.

Осим изванредног успеха у школи, Луку краси несебична помоћ коју је пружао својим вршњацима и тако постао најбољи друг у свом одељењу. Истицао се духовитошћу, шармом и лепим понашањем.

Његово залагање превазилази школска такмичења, те је као активни члан Црвеног крста Новог Сада учествовао на бројним такмичењима и освајао награде.

Пуно среће и успеха нашем првом ђаку генерације.

Одељењски старешина, Биљана Јеличић

 

 

Comments are closed.