Продужени боравак

Продужени боравак је место у којем деца, осим што се друже и заједнички проводе време, читају, пишу домаће задатке, вежбају и учествују у креативним, едукативним, музичким и ликовним радионицама.

Продужени боравак је облик организованог рада са ученицима I и II разреда. Рад се одвија се према предвиђеном плану и програму који обухвата:
– Поштовање индивидуалних и заједничких интереса ученика,
– Развијање радних навика код ученика,                      .
– Развијање образовних, естетских и стваралачких способности ученикa,
– Помоћ родитељима у васпитању и образовању њихове деце.

Продужени боравак омогућује ученицима боравак у школи након редовне наставе са организованом исхраном, те наставним и ваннаставним активностима. Целодневна настава представља специфичан облик овог програма, осмишљен као комбинација разредне наставе и организованог слободног времена.

Продужени боравак је необавезни облик непосредног васпитно образовног рада који се спроводи изван редовне наставе и има своје педагошке, васпитне, здравствене и социјалне вредности. Организовани самостални рад произилази из наставног програма, а методе рада учитеља и ученика идентичне су методама рада из редовне наставе.

За рад у продуженом боравку задужена је учитељица Јелена Анђелић.

 

 


Пријем ђака првака школске 2023/24. године

Поштовани родитељи будућих ђака првака, свечани пријем ђака првака одржаће се у четвртак 31.  августа са почетком у 18:00 часова. Драги прваци,  добро дошли!  

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

Активности продуженог боравка у првом полугодишту

Продужени боравак је место у којем ученици, осим што се друже и заједнички проводе време, читају, пишу, раде домаће задатке, вежбају, играју шах, гледају и праве представе и наравно бораве на свежем ваздуху. У овом полугодишту смо били веома вредни и креативни. Осим што смо кроз игру понављали и вежбали…

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

Одрасти здраво, реци не кеси од пластике

У циљу да се допринесе едукацији наших ученика о негативним странама употребе једнократних пластичних кеса и промовише употреба вишекратних пластичних кеса, у продуженом боравку је одржано кратко предавање на тему ,,Одрасти здраво“, од стране учитељице Јелене Анђелић. Након одржаног предавања, ученици су на поклон добили платнене цегере који су биоразградиви.…

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА