Упис првака 2015/16

Поштовани родитељи,

Упис деце у први разред првог циклуса основног образовања почиње у среду 01.04.2015. године.

Према Закону о систему образовања и васпитања у први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. То значи да се школске 2015/2016. године уписују сва деца рођена од 1. марта 2008.године до краја фебруара 2009. године. Родитељи ове деце имају законску обавезу да упишу своје дете у први разред.

Постоји могућност да се у први разред основне школе упише и дете које је при поласку у школу (1. септембра) старо од шест до шест и по година. То се у школској 2015/2016. години односи на децу рођену од 1. марта до 31. августа 2009. године.

Превремени упис је специфичан, јер дете мора да прође кроз проверу спремности за полазак у школу коју врши психолог. На основу мишљења психолога школа може да препоручи: упис детета у први разред или одлагање поласка у школу за годину дана, уз наставак похађања припремног предшколског програма.

Молимо Вас да при упису испоштујете процедуру и донесете сва потребна и валидна документа.

Процедура при упису:

Родитељи или старатељи долазе код секретара школе са следећом документацијом:

  • извод из матичне књиге рођених детета,
  • лекарско уверење детета за полазак у први разред,
  • уверење о похађању припремног предшколског програма – доставља се накнадно
  • фотокопија личне карте родитеља или старатеља детета

Код секретара школе, након предаје документације и попуњавања анкетног листа у оквиру којег попуњавате податке потребне за упис као и изјашњавање да ли сте за то да Ваше дете похађа продужени боравак, заказује се термин за тестирање детета код психолога школе.

BAN_0003

 

Comments are closed.