Еко-пакет радионица

16.04.2015. године у нашој школи, за ученике 2. разреда одржана је радионица о рециклажи.

Еко Пакет, пројекат који је део Међународног програма Еко Школе, креиран је у циљу едукације јавности о томе који су правилни начини за одлагање употребљене Тетра Пак амбалаже и подизање свести о томе колико је важно имати одговоран однос према природи.
Пројекат је примарно креиран за учење деце од најранијих година о томе како да правилно одлажу вишеслојну Тетра Пак амбалажу и на овај начин допринесу очувању животне средине и здравља. Пројекат је прво покренут у Словенији у сарадњи са програмом Еко-школе пре 7 година. У Хрватској је покренут као пилот пројекат у школској 2011/2012, а у Србији школске 2013/14 године и успешно се наставља.
Пројекат подразумева сакупљање употребљене Тетра Пак амбалаже и организовање радионица за малишане у вртићима, школама и младе на факултетима, где они могу да праве различите предмете од употребљене Тетра Пак амбалаже, а уједно их васпитачи, наставници, професори едукују на тему рециклаже.
Активности у оквиру пројекта прати креативни конкурс. Све установе учествују у креирању правих малих уметничких дела од употребљене Тетра Пак амбалаже и шаљу их организаторима пројекта. На крају школске године Тетра Пак и партнери награђују најбоље школе и најкреативније ученике, децу, студенте вредним наградама.
Тетра Пак такође организује и радионице у виду демонстрација за све учеснике пројекта Еко Пакет. Они су на тај начин у прилици да виде процес рециклаже употребљене Тетра Пак амбалаже као и како се од ње прави папир.

 

Comments are closed.