Конкурс Црвеног крста „Крв живот значи“

Црвени крст је и ове године расписао традиционални конкурс под називом „Крв живот значи“. Тема је промоција добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви. Право учешћа имају сви ученици од 1. до 8. разреда.  На конкурсу можете учествовати ликовним или литерарним радом (састав, прича, песма).
Радови треба да одишу позитивном атмосфером и одају радост живљења, а они  који садрже болничку атмосферу, игле, шприцеве, приказују или говоре о саобраћајним несрећама и смрти су промашили тему и као такви не улазе у критеријум за награђивање.
За ликовно изражавање су дозвољене све технике до формата 35×50 цм. Радови морају имати знак Црвеног крста (црвени крст од 5 једнаких квадрата на белој подлози).
Литерарни радови могу бити писани у прози или  стиховима до дужине 2 стране А4 куцаног текста, фонт Ариал, величине слова 12 без прореда.
Сваки рад  на полеђини треба да садржи следеће податке: име и презиме аутора,  разред,назив и адресу школе,  име и презиме наставника.
Рок за предају је 25.3.2016. Доставити их учитељици Биљани Николић (у продуженом боравку), или учитељици Слађани Путић (учионица 1.2.6.).

Comments are closed.