Огледни час: СОН-Београд

Учитељица II/2 Душка Атанацков реализовала је 12.04.2016. године огледни час из СВЕТА ОКО НАС. Тема часа је била БЕОГРАД, упознавање ученика са знаменитостима Београда. Час је реализован у сарадњи са учитељицом Миленом Зебом и ученицима III/7 Основне школе „Бранко Ћопић“ из Београда. Уз помоћ програма Skype успостављен је видео позив са поменутим одељењем које нам је из свог угла представило свој град, предности и мане живота у Београду. Ученици из Београда су се потрудили да опишу знаменитости свог града али и да испричају део своје свакодневнице у Београду. Час је био употпуњен и панорамом Београда (снимак из ваздуха) као и ППТ-презентацијом која је обухватила најважније симболе Београда. Завршни део часа је био такмичарског карактера. Током часа коришћена је интерактивна табла.
Ученици II/2 су током читавог часа били веома активни, пријатно изненађени организацијом часа коју до сада нису имали прилике да искусе. Показали су велико интересовање за иновативне методе рада, слободу у изношењу својих ставова али и велико поштовање у комуникацији са другима. Поносна сам на моје ученике!
Захваљујем се учитељици Милени Зеби и њеним ученицима из Београда што су са одушевљењем прихватили мој позив да учествују у реализацији овог часа. Наша сарадња ће се сигурно наставити јер се показало да овакав облик рада доприноси усвајању знања код ученика.
Такође се захваљујем директорици Милијани Граховац-Проле и колегиницама које су присуствовале овом часу.

 

Душка Атанацков

Comments are closed.