Пројекат „Наше наслеђе“

У оквиру наставног предмета Природа и друштво, ученици 3. разреда су реализовали пројекат „Наше наслеђе“. Пројекат је трајао од краја новембра 2015. године, до почетка јуна  2016. Ученици су истраживали живот људи у прошлости.

Теме истраживања су биле: Традиционална кућа (екстеријер и ентеријер), употребни предмети у домаћинству, традиционална одећа , традиционална јела, музички инструменти, игре.

Ученици су самостално бирали тему, начин излагања резултата истраживања, формирали групе и бирали место и начин заједничког рада. Стечена знања представили су кроз израду плаката, компјутерских презентација ,макета куће и дворишта и демонстрацију и објашњавање употребе предмета.

Продукти пројекта представљени су родитељима ученика 9. јуна 2016. године.

На родитељском састанку, ученици су приказали и представили своје компјутерске презентације, а организована је и изложба плаката, макета и старих употребних предмета. Маме и баке  су се потрудиле да припреме традиционале колаче, погаче, проју, тако да су се посетиоци изложбе послужили укусним јелима и добили рецепте за њих. И родитељи и деца изразили су велико задовољство оваквим начином учења, и надамо се да ћемо наредне године реализовати нови пројекат.

Comments are closed.