Светски дан без аутомобила

У нашој школи, 22. септембра 2017. године обележен је СВЕТСКИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА!

Дан су обележиле различите активности.

Одељења нижих разреда су са својим учитељицама на часу одељењског старешине разговарала на тему „Безбедност пешака и бициклиста у саобраћају “, а затим су на часу ликовне културе истоимену тему пропратили кроз ликовне радове. Радови су били изложени на паноима испред учионице сваког разреда.

Активности су настављене и у понедељак, 25. септембра, у облику предавања на тему „Безбедност пешака и бициклиста у саобраћају безбедност деце у саобраћају“.

Предавања су одржали: Бисерко Ковачевић – инструктор вожње у ауто-школи „Alunno“ из Новог Сада и Деан Тодоровић – предавач теоријске наставе.

Ученици 3. и 4. разреда су помно пратили предавања у присуству својих учитељица. Деци је било занимљиво и поучно. Активно су учествовали у разговору, научили доста тога новог, износили своје примере, постављали су разна питања. На крају предавања су добили брошуре као подсетник на данашње предавање.

У складу са темом дана, ученици 6. разреда имали су прилику да покажу да аутомобили нису незаменљива превозна средства и да тестирају колико су вешти у вожњи бицикла, ролера и сл. на полигону који су припремили наставник физичког Горан Богдан и наставник техничког Гавро Јоксовић.

Циљ акције је био унапређивање безбедности пешака и бициклиста као једне од најугроженијих категорија учесника у саобраћају.

Акција је успешно обављена.

Носилац активности ове акције за ниже разреде била је учитељица Сања Мишић, а за више разреде наставник физичког васпитања Милош Рајичић.

Comments are closed.