Ученици верске наставе са својим вероучитељем на недељној Литургији

У недељу 23. по Педесетници, 12. новембра 2017. године ученици првог и другог разреда верске наставе из ветерничке Основне школе „Марија Трандафилˮ, предвођени својим надлежним вероучитељем Браниславом Илићем, узели су активно учешће у литургијском сабрању у свом парохијском Светосимеоновском храму.

Светом Литургијом началствовао је пречасни презвитер Бранислав Ђурагић, настојатељ храма, уз саслужење протопрезвитера Предрага Билића. Након прочитаног еванђелског одељка надахнутим речима отац Бранислав поучио је сабрани народ Божји нагласивши значај напредовања у врлинском животу на који нас подстиче данашње Светописамско читање. За богослужбену заједницу при ветерничком Светосимеоновском храму била је особита радост видећи храм испуњен мноштвом малишана који са сваком пажњом и љубављу учествују у литургијском сабрању, актуализујући на тај начин сво оно знање које на часовима верске наставе задобијају и са сваком усрдношћу усвајају. Дечица су на литургијски позив „Са страхом Божјим, вером и љубављу приступите!ˮ приступила и причестила се светим тајнама Тела и Крви Господње и тако на најбољи могући начин показала да је Литургија једна велика катихеза која даје круну свему, али их и васпитава и учи истинском хришћанском етосу како би у будућности порасли Творцу на славу, родитељима на радост, а Цркви и отаџбини на корист.

Благодарим свештенству ветерничког храма на љубави и доброти, као и управи Основне школе „Марија Трандафилˮ и родитељима на дивној сарадњи.

* Све актуелности из верске наставе, можете да пратите на интернет страници вероучитеља Бранислава Илића Ризница литургијског богословља и живота у рубрици верска настава.

 

Вероучитељ Бранислав Илић

Comments are closed.