Награђен текст наших ученица на конкурсу „Школски зелени пресс“

Текст који су ученице наше школе – Теодора Никша и Милица Поповић (7-3) послале на конкурс „Школски зелени пресс“, објављен у октобру, награђен је дипломом и објављивањем у дечијем еколошком часопису „Чувари равнице“.

Прочитајте текст у наставку чланка:

Помажући планети, помажемо себи

          На све могуће начине треба покушати подићи свест наших вршњака о загађењу природе. Планета је у опасности! Свако дете жели да одраста у чистој и незагађеној околини. Чувањем планете помажемо и себи.

          Основна школа „Марија Трандафил“ једна је од малобројних Еко школа у  Србији. Њени циљеви су да помогне у очувању природе уз помоћ ученика и наставника. У разговору са председницом Еко одбора школе, учитељицом Јелисаветом Жарковић, сазнале смо да су покренуте многе акције како бисмо сачували нашу околину.

          У овој школској години ћемо скупљати чепове и продавати их како бисмо скупили довољно новца за куповину нових инвалидских колица за нашег другара. Школска луткарска секција и сви који желе да помогну, укључиће се у ову акцију тако што ће правити лутке у различитим бојама које ће држати кутије за одлагање чепова. Потрудићемо се да се у акцију сакупљања чепова укључе и запослени у школи, као и наши родитељи. Сортирањем чепова по боји скупићемо више новца. Показаћемо да је брига за животну средину чврсто повезана са бригом за наше ближње.

          Ученици могу учинити доста тога. Ми смо део планете Земље и она је заслужила да јој помогнемо.

Теодора Никша и Милица Поповић, 7/3

ОШ „Марија Трандафил“, Ветерник

 

Comments are closed.