Међународни дан старих особа

У понедељак, 1.октобра 2018. године, у основној  школи „Марија Трандафил“ је обележен Међународни дан старих особа. Организатор ове активности била је учитељица Слађана Путић. У реализацији су учествовале учитељице  одељења од 1. до 4. разреда, наставница ликовне културе Данијела Секулић, наставнице српског језика Зорана Вујчић, Јована Чајић и Наташа Крушчић,  наставница енглеског  језика Ивана Стамболија и члан помоћно-техничког особља Срђан Радловић.

Право учешћа у активностима поводом овог дана имали су сви ученици од 1. до 8. разреда. Наши најмлађи ђаци су своје баке и деке цртали, сликали  и  поделили су са нама њихове старе фотографије. Ученици старијих разреда су  учествовали  у прикупљању фотографија које су обрадили и припремили за изложбу учитељица Биљана Николић и  члан помоћно-техничког особља Срђан Радловић. Поред тога, старији ученици су своје баке и деке цртали, али и чаролијом речи-литерарним радовима  су нам приближили колико их воле, колико су на њих поносни, које су животне вредности од њих усвојили и како им улепшавају дане старости.

Најуспешнији радови изложени су на паноу у холу школе, тако да ученици, родитељи и друга лица која бораве у школи могу да разгледају изложбу. Литерарни рад  ученице 6-2 Ренате Мие Мартинов, који је проглашен најуспешнијим, прочитан је 1. октобра 2018. на еко радију, тако да су сви наши ученици у обе смене путем разгласа могли да га чују. Најуспешнијим радовима у свим формама изражавања биће додељене дипломе за учешће на интерном конкурсу.

Подносилац извештаја: Слађана Путић

Comments are closed.