Светски дан образовања о заштити животне средине

 

Дана 25.01.2019. у школи је обележен Светски дан образовања о заштити животне средине. На почетку и једне и друге смене (у 8:00 и у 13:15) на Еко радију су ученице Александра Ковачевић 7-3 и Марија Тодоровић 8-2 прочитале кратак текст о Декларацији по којој се овај датум обележава као Светски дан образовања о заштити животне средине.

У 10:00 новинарка РТВ обавила је разговор са Еко репоретерима (Јелена Панић, Марко Саић, Мирјана Саић, Вања Антић, ученици 6-4) о њиховом ангажовању у обавештавању јавности о еколошким проблемима. Ученици су говорили о свом учешћу на националном конкурсу за младе еко репортере. Прилог о еколошким активностима у нашој школи биће емитован у недељу, 27.01. у 9:00 у радијској емисији „Под стакленим звоном“.

О својим активностима у оквиру Еко одбора и различитим пројектима говориле су и Јелисавета Жарковић и Мила Вишић (Енергија је свуда око нас).

На 6. часу у преподневној смени и 1. часу у поподневној смени, одржана је трибина на тему „Екологија и рециклажа“ на којој је еколог Јелена Прерадовић на занимљив начин деци 3, 4, 5, 6, 7. и 8. разреда објаснила шта је екологија и зашто је важно да водимо рачуна о нашој планети.

Comments are closed.