Едукативна радионица – Дидактичка наставна средства

Крајем марта је у нашој школи одржана едукативна радионица у оквиру пројекта „За чистије и зеленије школе Војводине“ – ДИДАКТИЧКА НАСТАВНА СРЕДСТВА.

Циљ радионице:

Подизање свести и личне одговорности за бригу о животној средини, као и подстицање активности које ће допринети неговању и очувању чистијег и зеленијег амбијента у предшколским установама, основним и средњим школама и локалним срединама.

– Омогућавање ученицима да на лак, интересантан и занимљив начин савладају одређене вештине.

– Употребом овако осмишљеног материјала стиче се самопоуздање, осећање одговорности и важности у колективу, стварају се навике за самосталан рад и развија се креативност ученика.

– Радост учења кроз игру се преноси на радост учења уопште.

Носилац активности: Тамара Милојичић

Асистенти: Јелисавета Жарковић и Марија Станковић

Датум и време трајања радионице: 21.03.2019. од 16:45 до 18:20 ( два школска часа )

Ученици су на радионици користили следећи материјал за рад:

– старе картонске кутије, стари часописи (у боји), пластични чепови, стари пластични или метални поклопци за тегле, стари CD-и, кориштени округли папирни и пластични тањири, картони од потрошених убруса, маказе, лепак, бојице, фломастери, шарафи са матицама…

Радионици је приствовало око 40 ученика наше школе и од наведеног материјала су правили дидактички наставни материјал који се може користити у раду у свим наставним предметима од 1. до 4. разреда основне школе, а нарочито у раду са ученицима обухваћеним индивидуализацијом или ИОП-ом. Завршница пројекта је реализована недељу дана касније у оквиру ,,Дана отворених врата“, где су у изради дидактичких наставних средстава учествовали и будући прваци.

Учитељица Тамара Милојичић

Погледајте још фотографија.

Comments are closed.