Ученица генерације – Александра Милићевић

У школској 2018/2019. години за ученика генерације проглашена је Александра Милићевић, ученица одељења 8-1.

Александра је изузетно вредна ученица, увек спремна да помогне, ведра и увек насмејана. Она је неко на кога се читаво одељење увек може ослонити. Никад не улази у конфликте, за сваког има лепу реч и поштовање. Стрпљива је са сваким, ученицима са лошијим школским успехом увек помаже у решавању задатака, чак на доста часова седи са њима и свакодневно им помаже. Колико јој верују, доказ је и то што су је више пута другари бирали за председника одељења. Ипак, и поред свега тога, Александра је врло самокритична, ненаметљива и скромна девојчица.

Такође, и наставници за Александру имају само речи хвале. На часовима се увек примерно понаша, поштује своје наставнике, своје радне обавезе увек на време и темељно испуњава, вредна је и посвећена сваком предмету. Свој таленат и посвећеност показује већ годинама такмичећи се веома успешно из биологије  и српског језика (више диплома са општинског и окружног такмичења, као и учешће на републичком такмичењу из српског језика), али и спортски је активна – већ дужи низ година тренира одбојку и учествује на одбојкашким такмичењима. Такође, такмичила се и на такмичењима „Кенгур без граница“и „Мислиша“ из математике, као и на међународном такмичењу из енглеског језика Hippo.

Александра такође учествује у разним школским активностима – била је члан хора, неколико пута је учествовала у реализацији школских приредби (као водитељ програма), а учествовала је и у раду школских Еко-репортера (освојена прва награда на републичком конкурсу „Штеди ресурсе, не бацај, рециклирај“), у квизу „Шта знаш о здрављу?“, у РТС кросу, као и у раду Ђачког парламента.

Comments are closed.