Међународни дан без аутомобилског дима

Дана 22. 09. 2020. у нашој школи је обележен „Међународни дан без аутомобилског дима“.

У овој акцији учествовали су нижи и виши разреди наше школе.

Циљ ове акције је да се пробуди свест о здравијој и чистијој животној средини,без штетних, издувних гасова, и да се промовише квалитет живота уз примену физичке активности.

 

О овој теми говорило се на часу ликовне културе, музичке културе, на часу природе и друштва, на часу пројектне натаве, физичког васпитања и у највећем броју на ЧОС-у. Ученици су упознати са проблемима загађености животне средине и са потребама њеног очувања.

Овог пројектног дана ученици су у највећем броју дошли у школу бициклима, ролерима и пешке. Правили су ликовне радове и своје цртеже су излагали на одељењском паноу, правили су фигурице од пластелина, писали су песмице и литерарне радове на ову тему. Прављене су и презентације на ову тему. Направљен је бициклистички полигон спретности на ком су учествовали ученици и поједини наставници.

 

Ученици,њихови родитељи, баке и деке су се фотографисали са својим превозним средствима.

 

У оквиру новинарске секције, еко репортери су интервјуисали ученике који су бициклом дошли у школу.

Ученици су указали на проблеме и препреке са којима су се сусретали на путу од куће до школе. Није било бициклистичке стазе, било је разних каменчића и рупа.

Истакли су значај очувања животне средине и физичког здравља.

Ученици су направили репортажу о овом пројектном дану.

 

Еко репортери су обавили разговор и са носиоцем ове активности,учитељицом Маријом Драчански.

Она је указала да је Акционим планом предвиђено како обележавање „Међународног дана без аутомобилског дима“, тако и обележавање других еколошких датума о којима ће ученици благовременобити обавештени.

 

 

Comments are closed.