Додела награде Основној школи „Марија Трандафил“

„ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ“

У петак, 03. септембра 2021. године, у холу Покрајинске владе организована је свечана додела награда за најуспешније васпитно – образовне установе које су учествовале у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2020/2021. годину.

ИЗВЕШТАЈ О ДОДЕЛИ НАГРАДА У ПРОЈЕКТУ „ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ
ШКОЛЕ ВОЈВОДИНЕ“

Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“ реализује се од 2009. године, а наша школа је од самог почетка препознала његов значај. С обзиром да су у његовом фокусу деца, крајње је јединствен и посебан. Настао је са циљем да се ојача и подигне свест, али и личну одговорност за бригу о животној средини. Он подстиче активности које доприносе неговању и очувању чистијег и зеленијег простора, како у предшколским установама, тако и у основним и средњим школама, али и локалним срединама. Овај Програм уједно доприноси чињеници да деца буду препозната као кључни чинилац, будућа снага, када је област заштите животне средине у питању. Развојним планом наше школе фоцус је дат управо развоју еколошког освешћења. Програм подржава 6 покрајинских секретаријата, Град Нови Сад и Покрет Горана Војводине.

Наша школа је ове године заузела почасно 1.место на ранг листи награђених. Kао поклон добили смо семинар за наставник на тему очувања природе, као и излет за 20 наших ученика, обилазак Сремских Kарловаца и Фрушке горе. Диплома и награда свечано је уручена у Итвршном већу Војводине, 03.09.20121. године, а додели су присуствовале директорка школе, Милијана Граховац Проле и координаторка Еко тима, Аленка Орешчанин.

 

Координатор Еко тима, Аленка Орешчанин
Ветерник, 09.09.2021

 

Comments are closed.