Множење и дељење децималних бројева са применом микробота

У четвртак 16.6.2022. године у нашој школи одржан је огледни час у одељењима  5-1, 5-2 и 5-3 на тему „Множење и дељење децималних бројева са применом микробота у виду квиза“. Час су одржале наставнице информатике и рачунарства  Гордана Брстина и Мила Вишић као и наставница математике Јелена Обрадовић.

Опис активности:

Пар часова раније ученици су на основу својих постигнућа из математике подељени у осам група. Свака група има свог капитена. На претходном часу случајним жребом (извлачењем папирића) извучени су парови за четвртфинале. Победници сваког дуела се квалификују за следећи круг, полуфинале, а на крају и велико финале. Победници добијају награду у виду оцене за целу групу.

Циљ часа: утврђивање извођења техника рачунања производа и количника децималниих бројева, повезивање уређаја микробита са аспекта математике

Час је био веома динамичан, позитивно тензичан са великим узбуђењем ученика.  Сви су учествовали у квизу и показали су велику жељу за победом. Ученицима се свидео час те су предложили да чећше одржавамо  часове на овакав начин.

Comments are closed.