Активности ученика млађих разреда у оквиру обележавања Дечије недеље

И ове школске године у првој недељи октобра, у нашој школи обележена је Дечија недеља. Спроведене су разноврсне активности ученика млађих разреда.

Недељу смо започели одељењски квизом који је организован и реализован у сваком одељењу. Ученици су одговарајући на забавно осмишљена питања показали солидно знање из различитих области.

Организовано је и одељењско дружење, где су ученици одељења II3 угостили другаре из I1, а ученици одељењa II2 другаре из I1 . Деца су заједно певала дечије песме и изводили бројалице, те бојили цртеже на тему јесени.

Своје ликовне способности сви ученици од првог до четвртог разреда имали су прилику да искажу осликавајући кредама у боји стазе у школском дворишту.

Ученици другог разреда су са својим учитељицама посетили огранак Градске библиотеке ,,Петар Кочић’’ у Ветернику .

Средином недеље су ученици уживали у представи дечијег драмског студија ,,Печурко‘’,  ,,Kраљица покварених играчака, поцепаних књига и свесака“, коју су  одгледали у две групе.

Реализована је и активност Спортски дан, по разредима. Актив трећег резреда се посебно захваљује наставници физичког васпитања Војки Торбици, која је реализовала ову активност са трећацима. Ученици су се такмичили  у неколико спортских дисциплина: трчању, бацању вортекса, те навлачењу конопца.

Недеља је завршена дружењем уз друштвене игре, сланише и слаткише.

Обележавање Дечије недеље протекло је у одличном расположењу, праћено забавом, уживањем, игром  и са много смеха.

Comments are closed.