Посета Факултету техничких наука и Научно технолошком парку

Ученици 3/1 са учитељицом Сањом Кнежевић су у понедељак,  23.1.2023. године, посетили Факултет тахничких наука и Научно технолошки парк. Имали су низ занимљивих и интересантних активности које су прилагођене њиховом узрасту. Посетили су Хемијску лабораторију где су изводили чудесне огледе, Лабораторију за Производно машинство где су посматрали како ласер штампа слику у дрвету ( лик Марије Трандафил) и упознали се са радом два робота. Следећа на реду је била Лабораторија за графичко инжењерство и дизајн, тамо су гледали процес стварања књига и уџбеника и на најновијој машини ђацима је направљен привезак за кључеве на којем је написано 3-1, ОШ „Марија Трандафил“.
На крају су били гости НТП , где их је дочекало послужење , забава и помало учења. Ученици су имали прилику да виде како ради 3Д штампач и уживају у ВР наочарама. Написали  су и кратке поруке на тему шта је то НТП? Уз подршку родитеља ђаци су се превезли до Новог Сада и назад.
Било је то једно незаборавно искуство и лепо дружење. Захваљујемо родитељу Б. Радумило који нам је све ово омогућио и организовао.

Comments are closed.