Спортска недеља бицикала

Наставнице технике и технологије Гордана Брстина и Олгица Михајловић успешно су организовале и спровеле активности у Спортској Недељи Бицикала. Ова активност била је изузетно успешна и едукативна, али и забавна за све ученике седмог разреда.

Правила и безбедност у саобраћају на исцртаном полигону у школском дворишту

Први час био је посвећен правилима и безбедности пешака и бициклиста у саобраћају на исцртаном полигону у дворишту школе. Ученици су поновили са наставницама основне прописе и правила поступања у саобраћају, како за пешаке, тако за бициклисте. Нагласак је стављен и на важност ношења заштитне опреме и прописне сигнализације у саобраћају. Сви ученици активно су учествовали у часу – као пешаци и бициклисти.

Полигон спретности

На другом часу, ученици су имали прилику да покажу своје вештине на полигону спретности. Ова активност је била осмишљена као такмичење у брзини, спретности и тачности вожње на полигону који су наставници осмислили. Ученици су имали прилику да покажу своје вештине у вожњи бицикла и премосте препреке које су наставници поставили. Часовима се радо придружио и наставник Саша Балаћ који је ученицима демонстрирао сам задатак и учествовао као прегледач – судија.

Овај део активности је пружио ученицима могућност да се такмиче, развијају своје вештине у вожњи и уче о важности контроле бицикла у различитим ситуацијама.

Сви ученици седмог разреда су активно учествовали на оба часа, и показали значајан интерес за теме безбедности у саобраћају и спретности на бициклу. Часови су свакако допринели подизању свести о безбедности у саобраћају али и развоју вештина у вожњи бицикла кроз полигон спретности.

 

Верујемо да ће ова активност остати традиција у нашој школи и да ће допринети сигурној и забавној вожњи бицикла у нашој заједници.

 

Гордана Брстина, Олгица Михајловић, Саша Балаћ

Comments are closed.