Радионице  AISEC-а у нашој школи

AISEC је највећа светска студентска органзација која постоји у преко 120 земаља широм света са циљем да развија младе људе кроз пројекте и интернационалне размене.

Интернационална студентска организација AISEC у сарадњи са ОШ „Марија Трандафил“ организује програм „Youth4Impact“.

Програм има за циљ да омогући ученицима да се кроз радионице и заједнички рад са иностраним волонтерима упознају са различитим културама, обичајима и могућностима/програмима за образовање деце и младих, како у земљи тако и у иностранству.

Радионице се одвијају на енглеском језику. Идеја је да ученици заједно са волонтером уче о светским трендовима- екологији и одрживом развоју, културама, обичајима, раду у тиму и другим темама од интереса, на енглеском језику, чиме добијају прилику да уче и усавршавају језик кроз конверзацију.

Ученици од 1-5 разреда (прва група од 20.01.-14.02.2024.) учествује у програму AIESEC, где уче о разним климатским променама, биљкама, животињама и иностраним културама. Предавачи су нам Калед из Алжира, Теодора из Египта, Езра из Турске и Анита из Србије-организатор. Ученици који похађају радионице су веома задовољни и одушевљени са реализацијом истих јер се између осталог радионице одвијају на енглеском језику упоредо са српским језиком. Кроз игре и разне квизове показују своја усвојена знања о туђим културама, светским променама, као и о рециклажи, стаништима и шта све можемо учинити да нам свет буде боље и лепше место за живот.

Видео: Радионице AISEC а у нашој школи

 

Председник Еко одбора,

Нинослава Јосић

Comments are closed.