Учимо радећи на пројектима

Када радимо и учимо заједно, допуњавамо једни друге, занимљивије нам је и долазимо брже и лакше до решења. Тако су ученици одељења 4-4 на часовима Дигиталног света учили радећи на наставним пројектима, односно решавајући пројектне задатке.
Наставни пројекат је пројекат који се изводи током наставе; пројектни задаци се решавају истраживањем и креирањем продукта и тако се учи.
Ученици одељења 4-4 су одабрали тему која је везана за Екологију, обзиром да смо ми Еко школа, а тиче се Истраживања о утицају пластичних кеса на животну средину.

Циљ пројекта јесте развијање свести о негативним последицама употребе пластичних кеса. С тога су одабрали теме по жељи.

Пројекат је рађен по групама.
Док су радили на пројектима, заједно су учили, користили су различите изворе истраживања и проналажења података и информација о одрећеној теми, развијали су сарадњу, комуникацију, трудили се да имају одговоран однос према здрављу и околини, решавали проблеме, користили дигиталне уређаје и интернет …
Важан део рада у групи јесте и размена идеја, доношење одлука, поштовање туђег мишљења, толеранција, учествовање у раду, подела улога, процењивање сопственог и туђег рада, поштовање рокова, преузимање одговорности …
Након завршеног рада, свака група је представила свој пројекат својим другарима и учитељици, након чега су добили евалуацију свог рада.
Ученици су уживали радећи овакав вид наставе и радују се следећем.
Учитељица Сања Мишић

Comments are closed.