Свечана приредба поводом школске славе

Свечана приредба поводом школске славе Светог Саве је одржана 27.1.2015. са почетком у 13h.

Свечаност је отворена извођењем „Химне Светог Саве“, после чега су часни оци приступили освећењу и резању славског колача.

Након тога, уручена је повеља и награда овогодишњем светосавском детету, Ани Петрушић, али и дипломе и похвалнице победницима интерног литерарног конкурса „Светогорски дани и ноћи“. У категорији од првог до четвртог разреда награду на литерарном конкурсу је добила Ана Павловић, а у категорији од петог до осмог разреда награду су поделили ученици Урош Бардак и Остоја Никић.

После интерпретације награђених текстова програм Светосавске приредбе је званично почео. Припремљене тачке су биле разнолике, ученици трећег разреда су извели драмски комад „Свети Сава и властелин“, а ученици четвртог разреда су играли уз песму „Играле се делије“. Своје рецитаторско умеће показали су ученици првог, другог, трећег, петог и шестог разреда, те су изражајно говорили неке од најлепших песама о Светом Сави. Како су ученици наше школе веома музички талентовани, песме које су изводили хор и оркестар су пропраћене великим аплаузом.

Надамо се да су наши гости уживали у програму као што смо уживали ми док смо га припремали и премијерно изводили.

Погледајте све фотографије у ГАЛЕРИЈИ.

Comments are closed.