Еко-пакет креативни конкурс

ХИТНО! Отворен је конкурс Еко-пакет – рок пријаве до краја априла 2015. године

Фотографије креација од тетрапак амбалаже  или креацију (уколико немате квалитетну фотографију) донети најкасније до четвртка учитељицама Аленки Орешчанин и Љиљани Митровић.

И ове године награђујемо вашу креативност! Конкурс за радове је отворен и траје као и акција – до краја априла 2015. године.

Конкурисати могу само школе које су укључене у Програм ЕКО-ШКОЛЕ  (пројекат Еко-пакет је осмишљен тако да катализује укључење образовних установама у спровођење међународног програма Еко-школе у Србији!)

Наградни конкурс је подељен у 3 узрасне категорије:

1) предшколски узраст и ученици од 1. – 2. разреда основне школе: израда употребних предмета од употребљене Тетра Пак амбалаже

2) ученици од 3. – 6. разреда основне школе: израда употребних предмета од употребљене Тетра Пак амбалаже

3) ученици од 7. – 8. разреда основне школе, ученици средњих школа и студенти: израда употребних предмета од употребљене Тетра Пак амбалаже или видео, фотографија, чланак, постер на тему “Животни циклус Тетра Пак амбалаже”.

Нема ограничења када је у питању креативност у осмишљавању употребних предмета. Предмете сликајте и пошаљите нам 1-3 фотографије. У избор улазе појединачни и групни радови из све 3 узрасне категорије. Награђујемо набољи групни рад у свакој узрасној категорији. Награђујемо и најбољи појединачни рад, као и другопласираног, односно трећепласираног у свакој категорији. Ове године ментори са највећим бројем пријављених радова добијају награде.

Награде за групни рад су:

  • победнички рад у категорији предшколски узраст и ученици од 1. – 2. разреда основне школе: награде у вредности од 90,000.00 дин.
  • победнички рад у категорији ученици од 3. – 6. разреда основне школе: награде у вредности од 90,000.00 дин.
  • победнички рад у категорији ученици од 7. – 8. разреда основне школе, ученици средњих школа и студенти: награде у вредности од 90,000.00 дин.

Награде се додељују школама са најбољим групним радовима. Једна школа може добити само једну награду за групни рад, без обзира на резултате конкурса. За појединачне радове ограничење је један рад по ученику.

Радове шаљите електронском поштом. Приликом слања појединачних радова тело поруке треба да садржи: име и презиме ученика, име и презиме ментора, разред, назив школе и назив рада. Приликом слања групних радова, тело поруке мора да садржи: назив групе, назив школе, разред, име и презиме ментора и број ученика који је учествовао у изради рада.

Стручни жири се састоји од представника компаније Тетра Пак и струковног удружења Амбасадори одрживог развоја и животне средине. Резултати такмичења се објављују у мају 2015.

 Савети за успешно спровођење акције

  • Еко-пакет не ставља акценат на количину прикупљене амбалаже већ на начин њеног одлагања.
  • Уколико се смеће из школе односи једном недељно, организовати прикупљање на дан (или дан уочи) одношења. Тако прикупљена амбалажа неће представљати хигијенски проблем у просторијама школе.
  • На променљивом паноу Еко-школе истаћи којим даном се организује прикупљање амбалаже и скренути пажњу на разлоге за придржавање распореда.
  • Није битно колико се кеса напуни ако се не укључи свако дете. Нека сваки ученик једном недељно одложи употребљену Тетра Пак амбалажу према упутству.
  • Уколико деца у школи немају контакт са Тетра Пак амбалажом јер напитке добијају у школској кухињи, нека се употребљена Тетра Пак амбалажа правилно одложи у кесе у школској кухињи пред децом при чему и деца треба да учествују у одлагању.
  • У оптицају нек увек буде једна кеса. Након што се она напуни, употребити наредну

 

Comments are closed.