ЧАРОЛИЈА ВОДЕ – ПИТКА ВОДА НОВОСАДСКА

ЈКП “Водовод и канализација” Нови Сад планира да едукација деце о важности водоводног система и упознавање деце са појмом и начином прераде воде буде дугорочан пројекат. Подучавањем о предностима коришћења воде из чесме допринели би и друштву у целини, у погледу еколошког аспекта. Све ове активности понављале би се циклично, заједно са сменом генерација.

Пројекат за децу основношколског узраста

ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад

Чаролија воде- питка вода новосадска

ЈКП “Водовод и канализација” је уз консултације са школским психолозима и педагозима, као и истраживањима из области развојне и когнитивне психологије дошао до сазнања да је у основношколском узрасту примерена едукација усмерена ка спознаји важности водоводног система и пијаће воде као и његова еколошка предност у односу на флаширане воде. Важно је да се деци од најранијег свесног узраста помогне у опредељењу и избору става када је у питању, на првом месту, екологија и здравље. Наше предузеће, управо овим пројектом, жели да подстакне јавност и децу да о пијаћој новосадској води размишљају на позитиван начин, као о производу који је здравствено и еколошки исправан.

Новосађани од малих ногу треба да буду поносни на своју воду из чесме. Да имају основно предзнање о томе одакле, како и којим путем вода стиже до наших грађана, о томе да је вода живи саставни елемент природе и да је као такву треба чувати и поштовати као природни, никако неисцрпни ресурс. Подизање свести о важности водоводног система и начину добијања пијаће воде разбиће многе предрасуде и заблуде везане за воду из чесме.

Пројектом “Чаролија воде”  намењен је ученицима 3. разреда Основних школа на дистрибутивном подручју ЈКП “Водовод и канализација” Нови Сад. Наши запослени (предавачи) би по утврђеном распореду и у договору са директорима учитељицама долазили у школу.

Пројекат предвиђа рад са децом у трајању од два школска часа.

Comments are closed.