Активности ученика млађих разреда у оквиру обележавања Дечије недеље

Као и претходних година, у првој недељи октобра, од 2. до 6, и ове школске године Дечија недеља обележена је у нашој школи уз свакодневне активности ученика млађих разреда.

Све планиране активности су и реализоване у току недеље.

Недељу смо започели спортским активностима које су реализоване у оквиру одељења или по разредима. Дечаци другог, трећег и четвртог разреда су одмеравали снаге у фудбалу, док су девојчице играле „Између две ватре“. Ученици првог разреда су уживали на справама у школском дворишту.

У среду су сви ученици од првог до четвртог разреда кредама у боји осликавали стазе у школском дворишту.

Четврти дан обележавања Дечије недеље био је резервисан за позоришну представу „Другарство без мане“ у изведби студија „Жељко Весељко“ из Новог Сада. Ученици су уживали у представи, дружили се са глумцима и научили важну лекцију из другарства.

Последњи дан Дечије недеље ученици првог разреда су званично примљени у Дечији савез пригодном приредбом коју су за њих припремили њихови другари из другог разреда.

Активости поводом обележавања Дечије недеље завршене су у петак, 6. октобра посетом градској библиотеци града Новог Сада. Библиотеку је посетила већа група ученика првог разреда, као и ученици 2-2 и 4-3 одељења, уз пратњу учитељица Олинке Мацановић и Драгане Милићевић. Поред тога што су ученици понели лепе утиске, добили су и пригодне поклоне, што је ову посету учинило још лепшом. Такође, ученици првог разреда су имали прилику да се бесплатно учлане у Библиотеку што је већина њих с радошћу и прихватила.

 

Comments are closed.