Недеља толеранције

Група од двадесетак ученика седмог разреда наше школе, заједно са наставницама српског језика Маријаном Почуч и Наташом Крушчић, учествовала је у манифестацији „Недеља толеранције“, која је организована у ШОСО „Милан Петровић“ под покровитељством Управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада. У току недеље у овој установи смењивале су се различите активности које су за циљ имале сензибилисање ученика основних и средњих школа са територије Новог Сада и прихватање, односно уважавање различитости.

У четвртак, 16. новембра Александра Милићевић, ученица 7-1, учествовала је на Часу толеранције, на којем је прочитала састав на тему „Није тешко бити љубазан и толерантан“.

У петак, 17. новембра нашу школу представили су ученици сва три одељења седмог разреда, који су имали задатак да на активности названој Фестивал толеранције представе културе Србије и Мађарске. Уз изложене плакате ученици су припремили и националне специјалитете ових двеју држава, као и различите предмете у вези са традицијом и културом два народа.

Преподне проведено са ученицима и корисницима услуга ШОСО „Милан Петровић“ оставило је снажан утисак и обогатило нас знањем и искуством које се у учионици не може стећи.

Comments are closed.