Обавештење из верске наставе – вероучитељ Бранислав Илић

Радујем се што у светлости Празника Васкрсења имам прилику да Вам се обратим са радосним обавештењем:

 Поштујући план и програм верске наставе и следујући дивну и освештану праксу коју смо усталили, радост ми је што могу да Вас обавестим да је на празник СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ У СУБОТУ 12. МАЈА, планирано редовно учешће ученикâ у литургијском сабрању у ХРАМУ ПРЕПОДОБНОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ У ВЕТЕРНИКУ (Новосадски пут, број 2).

Деца у пратњи родитеља требају да буду испред храма најкасније у 8:15Ч, где ће се јавити надлежном вероучитељу. Сви практични детаљи везани за одлазак на Свету Литургију доступни су на званичном школском сајту, стога Вас молим да се упознате са садржајем истог.

Вероучитељ и катихета Бранислав Илић

 

Практичне напомене поводом планираног учешћа ученикâ верске наставе у литургијском сабрању

Поводом редовног годишњег планираног учешћа у Светој Литургији 12. маја, у својству надлежног вероучитеља упознајем Вас са неколико битних практичних напомена:

  1. Деца долазе у пратњи својих родитеља испред ветерничког Светосимеоновског храма требају да буду најкасније до 8:15ч!
  2. Тог јутра пре доласка у Цркву деца не би требала да доручкују, како би се на Литургији причестила!
  3. Родитељи деце која нису крштена требају да нагласе и напомену вероучитељу да њихово дете није крштено јер некрштена деца не могу да приступе Светом причешћу!
  4. Родитеље молим и за један вид сарадње, тако што ће у Цркви стајати у близини свог детета и пазити на његово понашање за време Светог богослужења!
  5. Због искуства са претходних организованих одлазака на Свету Литургију, посебно молим да ПРЕ КРАЈА ЛИТУРГИЈЕ не напуштају храм, већ да сви сачекамо крај Светог богослужења и да у миру изађемо и храма. Литургија се не завршава причешћем, већ отпустом од стране свештеника и дељењем нафоре!
  6. Када се богослужење заврши и изађемо из храма, као и раније остаћемо на кратком дружењу и да се фотографишемо сви испред храма.

*Све актуелности из верске наставе можете пратити и на интернет страници вероучитеља и катихете Бранислава Илића на адреси: http://branislavilic.blogspot.rs

Comments are closed.