Литерарни, ликовни и конкурс фотографије под називом „Мој кућни љубимац“

У склопу пројекта „За чистије и зеленије школе Војводине“ у периоду од 11. до 25. фебруара 2019. године у нашој школи одржан је литерарни, ликовни и конкурс фотографије под називом „Мој кућни љубимац“.

Циљ конкурса је био да се код ученика подстиче и развија љубав према кућним љубимцима, као и одговоран и брижан однос према њима. Ученици треба да разумеју да кућни љубимац није само играчка, већ и нежно живо биће коме је потребна брига и нега.

У литерарном делу конкурса учествовало је 9 ученика другог разреда, 5 ученика трећег, 7 ученика четвртог, 4 ученика петог, 3 ученика шестог, 6 ученика седмог и 5 ученика осмог разреда. У конкуренцији радова првог и другог разреда, награђен је рад ученице II1 Ане Славиковић; у конкуренцији радова трећег и четвртог разреда – рад ученика IV1 Игора Лопандића; петог и шестог разреда – рад ученице V1 Милице Гужвице; те седмог и осмог разреда – рад ученице VIII1 Уне Николић. Будући да је на конкурс пристигла само једна песма, ученица II3 одељења Мила Милетић, која је ауторка песме, добила је похвалницу.

За ликовни део конкурса пристигло је 26 радова ученика од првог до осмог разреда. Најуспешнији радови изложени су на паноима у холу и на улазу за млађе ученике.

У конкурсу за фотографију кућног љубимца, на коме су учествовали ученици млађих разреда, пристигле су 32 фотографије које су, такође, изложене на паноима у холу школе.

На крају можемо да додамо да је велики број ученика са  задовољством прилазио и посматрао изложене радове.

Носиоци активности: Олинка Мацановић и Биљана Николић

Comments are closed.