Дан планете Земље

Сваке године 22. априла широм света обележава се Дан планете Земље. Различитим акцијама које се тим поводом организују циљ је да подигну ниво свести о опасностима које прете животу на Земљи, као и ниво одговорности према животној средини. Ове године Дан планете Земље посвећен је угроженим врстама, а једна од њих је и пчела.

Низом активности које су у школи организоване покушали смо код ученика да подигнемо ниво знања и свести о последицама могућег нестанка пчела. Пчелар Ђорђе Мркић одржао је занимљиво предавање за ученике, а на различитим наставним и ваннаставним активностима ученици су били у прилици да науче нешто о грађи пчеле, да направе кошницу, упознају се са богатом пчеларском терминологијом, сазнају занимљиве чињенице везане за живот пчеле, као и да се упознају са различитим веровањима везаним за пчеле.

На литерарном конкурсу организованом овим поводом изабрани су најбољи радови, а они припадају Анђели Благојевић (3-1), Вуку Беркловићу (3-1) и Огњену Рајшићу (3-1) у млађој категорији, односно Теодори Ђаковић (6-1), Катарини Шкрбић (6-3) и Ањи Малбаши (6-3), у старијој категорији.

Comments are closed.