Упис ученика у први разред школске 2021/2022. године

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у ОШ „Марија Трандафил“.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 01. априла до 31. маја 2021. године. Истог дана ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

И ове године родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацијуeID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

ВАЖНА НАПОМЕНА 1: Уколико постоји потреба за упис у продужени боравак, приликом доласка у школу на дан тестирања, неопходно је доставити молбу за упис у продужени боравак и потврде о запослењу за оба родитеља.

 Напомена 2: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 3: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Линк за приступ еУправи: https://euprava.gov.rs/, услуга еЗаказивање за упис и тестирање детета у ОШ.

Услуга ће бити доступна од 22. марта до 28. маја 2021. године, за термине уписа и тестирања детета од 1. априла до 31. маја.

Родитељи/други законски заступници деце , који нису у могућности да закажу термин за тестирање детета у ОШ „Марија Tрандафил“ преко Портала еУправа, контактирају школу на тел: 021/820-940, радним данима 09 – 14 ч.

Термин за тестирање детета и упис траје 1 сат. Формалан упис и повлачење службене документације обављају психолог или педагог школе, уз писану сагласност родитеља. За време тестирања ученика, родитељ/други законски заступник ће попунити УПИТНИК, АНКЕТУ ЗА ИЗБОРНЕ ПРЕДМЕТЕ и ИЗЈАВУ/САГЛАСНОСТ о коришћењу личних података детета (фотографисање) у складу са Законом о заштити података о личности.

Молимо родитеље да се упознају са процедурама приликом довођења детета на тестирање за први разред током трајања епидемије COVID-19, чији списак се налази у прилогу овог текста.

 

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

ПРИЛОГ: Процедура приликом довођења детета на тестирање за први разред током трајања епидемије COVID-19

 1. Родитељи/други законски заступници када доводе дете у школу или одводе дете из школе задржавају међусобну удаљеност од најмање 2 метра.
 2. Родитељ/други законски заступник приликом уласка у школски објекат, обавезно носи маску, тако да прекрива уста и нос, дезинфикује руке на улазу и пређе преко дезобаријере на улазу.
 3. Док се дете тестира, родитељу/другом законском заступнику ће бити омогућен издвојен простор где ће сачекати дете и попунити упитник и анкету.
 4. Важно је да се родитељи/други законски заступници придржавају одређеног термина за тестирање, те у том смислу стигну на време.
 5. Након обаљеног тестирања педагогог/психолог ће извести дете до родитеља/другог законског заступника и разменити неопходне информације са тестирања.
 6. Неопходно је да у дану када је заказано тестирање, родитељ/други законски заступник измери температуру детету, те уколико дете има повишену температуру, о томе обавести школу и да не доводи дете на тестирање. А нови термин за тестирање биће накнадно заказан.
 7. Такође, нови термин за тестирање биће заказан и уколико дете има остале симптоме прехладе (кијање, кашљање, цурење из носа..) И у овом случају потребно је да родитељ/други законски заступник благовремено обавести школу.
 8. Уколико се приликом преузимања детета и тестирања уоче горе поменути симптоми тестирање неће бити настављено.
 9. Уколико је потребно, детету обезбедите флашицу са водом.
 10. Током тестирања педагогог/психолог носиће маске. А све просторије у којима се врши тестирање, као и преузимање деце редовно се чисте и дезинфикују.
 11. Након сваког тестирања биће дезинфикован сто као и тестовни материјал.

Поштовани родитељи/други законски заступници,

Молимо Вас да се приджавате наведене процедуре како би за све нас тестирање Вашег детета било сигурно и угодно.

 секретар школе, Евгенија Глушчевић, с.р.

Comments are closed.