Промоција мини рукомета очима ђака репортера

 

Тања Медвед, бивша српска рукометашица и тренутно председница градског рукометног савеза Новог Сада, посетила је 24. новембра нашу школу и приказала нови спорт – мини рукомет. У томе су јој помогли ученици наше школе и асистенткиња Јасна Ђукић.

Мини рукомет је један од новијих облика рукомета који је прилагођен млађој деци, узраста од 6 до 12 година. Настао је почетком осамдесетих година 20. века, али званичну промоцију од Европске рукометне федерације добија 1994. године. Његов циљ није само победа, већ да деца заволе спорт, здрав начин живота и да науче шта је „фер плеј“.

Мини рукомет се разликује од обичног рукомета по томе што су голови и терен мањи, има само 4 играча и једног голмана у тиму и учесници су увек деца. Од наше гошће сазнале смо да у Србији има више клубова у којима дечаци и девојчице могу тренирати мини рукомет. Препорука је да се са тренинзима почне у узрасту између 7. и 10. године.

Иако је овај спорт у Србији нов и недовољно познат, редовно се одржавају различита такмичења, како би се брже популаризовао.

Сара Драгичевић, 7.1

Александра Локић, .1

Анђелина Николић, 7.1

Comments are closed.