Семинар: „Примена индивидуализоване, програмиране, проблемске и егземпларне наставе у школи“, 31.3.2019.

У недељу, 31.3.2019. у нашој школи је одржан семинар „Примена индивидуализоване, програмиране, проблемске и егземпларне наставе у школи“. Реализатор семинара је Бојан Грујић, дипломирани педагог из „Школе креативних вештина“ из Јагодине.

Општи циљеви семинара су: оспособљавање наставника да применом различитих типова наставе и њиховим комбиновањем успешно решавају постављене образовно-васпитне проблеме и захтеве савремене наставне праксе.

Специфични циљеви семинара су: подстицање и оспособљавање наставника за коришћење индивидуализоване, програмиране, проблемске и егземпларне наставе, на увођење иновација у образовном-васпитном раду, на комбинацију наставних система (типова наставе); подстицање и оспособљавање наставника на квалитетно управљање једноразредним и комбинованим одељењем у оквиру различитих модела методичке организације часа; оспособљавање наставника, да припреми и организује наставу која подстиче креативност ученика и води до ефикаснијег учења. 

Семинару је присуствовало 19 наставника предметне наставе, 10 наставника разредне наставе, директор, психолог и педагог школе.

Погледајте још фотографија овде.

Comments are closed.