Тематско планирање из математике и географије

У петак, 12. маја 2017. године, наставница математике Вишња Ацкета и наставница географије Илијана Јокић одржале су час тематског планирања у одељењу 5-2, на коме су ученици били у прилици да повежу стечена знања из математике и географије. Тема часа била је „Размера“, а ученици су били подељени у шест група: астрономи, картографи, топографи, математички географи, геоморфолози и метеоролози. Задатак група био је да на основу географских знања одреде неколико тачака на добијеној карти/слици, те да помоћу размере израчунају растојања између њих, у чему су се ученици прилично добро снашли.

Наиме, астрономи су помоћу дате размере мерили растојања између тела Сунчевог система, картографи између географских координата које су претходно уцртали, топографи између картографских знакова, математички географи између тачака унутар топлотних појасева, геоморфолози између рељефних облика, а метеоролози између објеката у слојевима атмосфере.

Часу су присуствовале: наставница географије Невенка Игњатић, наставница математике Милана Кондић, наставница српског језика Маријана Почуч, наставница историје Наташа Илић, наставница информатике Јадранка Гламочић и наставница немачког језика Анико Фехер.

 

Comments are closed.